Köpenhamn inramade år 2002!


Köpenhamn den 28/2
Svalövs GK den 25/4
Whisky den 13/5
Vellinge GK den 15/5
Rydö den 11/6
Skanör den 7/8
Rya GK 18/9
Eslöv 30/10    
Köpenhamn 4/12


Tillbaka

Svalöv 25/4

Årets första golftävling, som lockade 21 deltagare, arrangerades den 25 april på Svalövs GK, som var i bra skick. Vädrets makter var på vår sida. Ca 12 gr varmt och en svag vind.
Christina bjöd på hembakade bullar och kaffe efter 9 hål. Tack, det smakade mycket bra.
Tävlingsledaren, Jan Olsson, hade samlat ihop ett fint prisbord. 8 st fick priser och ett lagpris delades ut.
Överraskande vinnare blev Jan-Erik !!!!!!!???
2:a Bert och Håkan 3:a.
Vinnande lag blev Christina, Henning och Peter.
Upp


Whiskyträffen den 13/5

När 12 st förväntansfulla kollegor träffades på lokal i Malmö möttes vi av de ljuvligaste av ånger, nämligen doften av whisky!!
Vi fick lyssna till Dag L när han på ett alldeles lysande sätt berättade om whiskyns historia och beskrev tillverkningsprocessen - samtidigt hade vi framför oss 4 st glas, av Dag utvalda sorter, som vi smuttade på och diskuterade kring - en verkligen givande kväll med hög stämning. Jag tror säkert att tillställningen väckte och/eller utökade intresset för denna ädla dryck.

Kvällen avslutade med en bit mat och efterföljade kaffe därtill ytterligare en slurk whisky för de som så önskade.
Rolf Y.
Upp


Köpenhamn 28/2

Den 28 februari åkte vi till Köpenhamn med Mariann Thorup som sakkunnig ciceron.
Efter viss försening från Helsingborgs-
medlemmar kunde vi samlas på Huvudbangården
ca 13.30.
I samlad trupp tog Mariann oss till:Ny Carlsberg Glyptotek i Köpenhamn
Från NE: glyptote_k (av grek. glypto_s 'ristad', 'skulpterad' och th\_k\ 'förvaringsrum'), tidigare benämning på samling av snidade stenar (jfr ¤glyptik); numera benämning på skulptursamling, med tonvikt på antika samlingar, t.ex. Glyptoteket i München och Ny Carlsberg Glyptotek i Köpenhamn.
Ny Carlsberg Glyptotek , konstmuseum i Köpenhamn med huvudsaklig inriktning på skulptur, inrättat 1888 genom gåvobrev av Carl och Ottilia Jacobsen, som då skänkte sina samlingar av samtida, främst fransk och dansk konst. År 1899 donerade Jacobsen en samling av antik skulptur, som vuxit till en av Europas främsta, med bl.a. grekisk originalskulptur, romerska porträttbyster, egyptiska och etruskiska avdelningar samt Europas största samling av skulpturfynd från Palmyra. Museet består av två byggnadskroppar, invigda 1897 resp. 1906, mellan vilka den kupoltäckta vinterträdgården, "Palmehaven", är belägen Mariann tog oss sedan med buss till en
smörrebrödsaffär "mmmmmmmm.." Vi köpte efter behag och fick dem i en kartong, som vi tog med oss till Puben på andra sidan gatan,
där Mariann hade reserverat plats till oss. Så avslutade vi dagen med en gemensam måltid och som vanligt var "surret" högt.

Även en trevlig dag tar slut och vi vandrar till stationen för hemfärd - med många minnen från skupturer med bl.a avslagna näsor.

Ett stort tack till Mariann.

Upp