2013

Eslövs GK 25/4

Nu är vi igång igen. Efter en seg vinter var det dags för årets första golfrunda i regi club 55+, och för de flesta av oss var det första rundan för i år.
Denna gång var det Eslövs GK som hälsade oss välkomna. Efter en kylig morgon så blev vädret efterhand helt perfekt, och banan var verkligen i ett utmärkt skick.

Resultaten var lite si så där, men vad kan man mer begära så tidigt på säsongen. Och vad spelar det för roll egentligen, för det var härligt att åter ses.
Många bra golfslag slogs, dock tror jag att samtliga klagade på sin för dagen dåliga puttning.Bäst lyckades Monica Lindblad som efter 18 hål stod som segrare. En flaska vin och ett stort grattis fick Monica.
Två vinster utlottades till de som var närvarande. De lyckliga denna gången blev Christina Persson och Per-Inge Alfredsson.

Söderåsens GK 14/5

Tisdagen inleddes med lite halvruggigt väder och en och annan regndroppe. Men allt eftersom tiden gick blev allt bara bättre och bättre, och då syftar jag både på vädret och golfspelet.
Dagens vinnare Bosse Olsson inledde med att strecka de två första hålen, trots detta fick Bosse ihop
34 poäng vilket var klart bäst för dagen. Imponerande spelat. Bosse hade sedan brått hem för att packa  sin Mallorcaresväska och mer spel på den internationella arenan. Efter Bosse kom Jan-Erik N på 29 p och Tommy Ljunggren på 28 p. Övriga deltagare kom på poäng strax därefter.
Jag kan nog göra mig till tolk för samtliga som upplevde banan som väldigt trevlig och omväxlande med ett sagolikt läge uppe på åsen.

Lunds Akademiska GK 11/6

Under tisdagen genomfördes i strålande solsken på Lunds Akademiska GK den sista golfträffen innan sommaren.

Banan var OK men fy f-n om man kom ut i ruffen. Att hitta bollen där ute var näst intill omöjligt. Men anledningen till att den var så hög är att man inte får klippa den före en viss tidpunkt. Det blev m a o en hel del letande varför rundan också tog extra lång tid.
Så det gällde som vanligt att slå rakt och långt.

Bäst lyckades denna gång Per-Håkan som med en runda på 35 poäng avgick med segern.
Närmast efter mig kom Bengt Callsen och Rolf Y, båda på 30 poäng samt Bengt Björnsson på 29 poäng. Bästa dam blev Marianne Å på 29 poäng.

Till mångas glädje hade vi lagt in en lagtävling. Denna vanns av lag 3, bestående av Christina P, P O, Bengt C och Lasse K. Stort grattis till samtliga pristagare.

Lasse och undertecknad tackar alla för ett trevligt golfår och önskar de nya värdarna , Bengt Callsen och Tommy Ljunggren, som med acklamation fick uppdraget för kommande säsong, lycka till.

Vellinge GK 3/9

Rönnebäck 24/9

Falsterbo GK 15/10

Köpenhaman 20/11